Túžbou klubu AQUATICS Nitra je, aby pravidelná účasť na celoročnom plávaní bola plná pozitívnych zážitkov pre každého plavca a že plavci prichádzajú do klubu z tých správnych dôvodov. AQUATICS Nitra je malý klub, kde očakávame od členov byť pozitívny a orientovaný na tím (tímový hráč). Tréner sa stretne s uchádzajúcim sa členom a rodičom, aby prebrali program a dôvody pre plávanie. Obyčajne je ponúknutý týždeň na skúšku – vyskúšať si program, cestovanie na tréning v danom čase, tréning, spoluplavcov a trénera. Po týždni, ak obe strany cítia, že to je to správne rozhodnutie, môže sa registrovať.

Existuje u nás niekoľko spôsobov zaradení, ako môže záujemca vstupovať do klubu. Sú to zaradenia ako rekreačné plávanie, jesenné plávanie, jarné plávanie, celoročné plávanie a letná liga.

Cez rekreačné plávanie alebo jesenno-jarné plávanie plavci môžu zakúsiť  tímové prostredie, učia sa pritom zvládať správnu techniku, zakúšajú komfort a porozumenie s vodou a skúšajú súťažiť. Pre túto skupinu plavcov je to výborná cesta ako si vyskúšať, či celoročné plávanie bude to správne rozhodnutie.

Letná liga je rozdelená na dve skupiny plavcov. Prví sú celoroční plavci, ktorí sa chcú medzi sezónami posunúť na vyššiu úroveň v plávaní a druhá skupina je skôr ako letný kemp.

K celoročnému plávaniu treba povedať a odbúrať niekoľko mýtov, ako napríklad, že to je len pre „najlepšie hviezdy“. Práve naopak, je to skôr o túžbe plávať a nie o schopnostiach. Väčšina dobrých plavcov pochádza práve z nováčikov s priemerným pozadím (nevytŕčajú hneď ako najlepší). A práve kvôli túžbe plávať sa im podarí vyvinúť do vyšších úrovní.

Neváhajte kontaktovať trénera buď to osobne, emailom, alebo telefónom na 0905 237 451 na prediskutovanie vašich ďalších krokov.

 

Comments are closed.

OZNAM !!!

POČAS LETNÝCH PRÁZDNIN plavecké tréningy NEBUDÚ. S plaveckým klubom sa opäť stretneme 4.9.2023 podľa rozvrhu.

Ďakujem za porozumenie a prajem prijemné prežitie letných prázdnin.

Miro Ábel

Burza

PLUTVY / BURZA - Prosíme všetkých rodičov a deti, aby ste si doma pozreli aktuálny stav plutiev (veľkosť plutiev, či už nie sú náhodou malé). Ak sú malé, prineste ich trénerovi na výmenu.
Dakujeme.
GO AN !!!